Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Είμαστε πλέον υποψιασμένοι

Είμαστε πλέον υποψιασμένοι

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον μηχανισμό που έχει αρχίσει να εκτίθεται και δηλώνει... υποψιασμένος ενόψει Σαββατοκύριακου.
Αρχίζει να εκτίθεται ο μηχανισμός για ακόμη μία φορά ενώ φτάνουμε στον κρίσιμο Δεκέμβρη, εκεί όπου θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα.

Την περασμένη αγωνιστική ζήσαμε το σκηνικό του ντέρμπι του λεκανοπεδίου, εκεί όπου ο Καλογερόπουλος αν χρειαζόταν θα έκανε και τάκλιν για να κάψει επίθεση του Παναθηναϊκού.
Ήταν μία ξεκάθαρη προσπάθεια να προστατευτεί ο ντεφορμέ εντός συνόρων Ολυμπιακός, με έναν ορισμό που όλοι καταλάβαμε γιατί ακριβώς έγινε.
Ο Καλογερόπουλος λοιπόν λανσάρεται ως εν δυνάμει διεθνής διαιτητής και υπό το βλέμμα του Χιου Ντάλας φέτος στο Καραϊσκάκη έδωσε το μακροβούτι πέναλτι στον αγώνα με τη Βέροια και ανακάλυψε τρίτο χέρι στον Πέτριτς ενώ ο Ατζαγκούν ήταν έτοιμος να οπλίσει.
Ο Καλογερόπουλος είχε τα όργια πέρυσι με το πέναλτι του Βάις στο Ολυμπιακός Αστέρας Τρίπολης και στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ που απέβαλε μόνο τον Στοχ. Για να μη ξεχνιόμαστε.
Αυτά τα παραπάνω είναι τα κατορθώματα που οδηγούν τον Καλογερόπουλο στη διεθνή καριέρα. Και εδώ θα φανεί αν ο Χιου Ντάλας είναι γλάστρα ή οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας.
Ο Ντάλας είχε αφήσει να εννοηθεί πως οι ορισμοί δεν θα προκαλούν το κοινό αίσθημα κάτι που στη περίπτωση Καλογερόπουλου όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε αλλά πήγε στην απέναντι πλευρά. Μέχρι που εμφανίστηκαν οι ορισμοί αυτής της εβδομάδας που σε κάνουν να βγαίνεις από τα ρούχα σου.
Ο ΠΑΟΚ πρωτοπόρος, κυνηγάει μία νίκη στη Κρήτη απέναντι στον πολύ καλό Εργοτέλη των τελευταίων δύο αγωνιστικών και η ΚΕΔ ορίζει τον Δημητρόπουλο. Είναι ο τύπος που τίναξε στον αέρα το Παναχαϊκή – Ολυμπιακός πρόπερσι, είναι ο τύπος που στο προπέρσινο ΟΦΗ – ΠΑΟΚ απέβαλε τον Γλύκο σε μία φάση που πέφτει πάνω του ο Κουτσιανικούλης και δεν πάει ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ σε αυτόν, ενώ ακυρώνει γκολ του Φωτάκη άγνωστο ακόμη και σήμερα το γιατί.
Είναι ο τύπος που με το καλημέρα στην ζωή μας έδειξε πως δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να εξυπηρετήσει το … κλίμα που τεχνηέντως περνάνε τα παλικάρια της ΕΠΟ που τον ανέβασαν άλλωστε στη Σούπερ Λίγκα. Η υπόθεση Δημητρόπουλο δεν βρωμάει μόνο από τον ορισμό του. Είναι και ποιος τον … παρατηρεί.
Παρατηρητής διαιτησίας του Δημητρόπουλου λοιπόν είναι ο Σωμαρακάκης, ένας άνθρωπος ευαίσθητος, που δεν μπορεί να τιμωρήσει συναδέλφους. Όπως για παράδειγμα τον Ιωαννίδης που πέρυσι οργίασε στη Τούμπα στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης με αποτέλεσμα να τον κυνηγά ο συγχωρεμένος Παναγιώτης Ποικιλίδης στο ημίχρονο, όπως τότε που δεν είδε τον Παπά να δίνει πέναλτι και αποβολή υπέρ του Τάτου στο μαρκάρισμα του Σάμαρη στο περυσινό Άρης – ΟΣΦΠ του Χαριλάου.
Έχουμε βέβαια και τον ορισμό σκάνδαλο στη Τρίπολη εκεί όπου η ΚΕΔ έστειλε τους Πειραιώτες Σπάθα και Κοντίζα και τον Πατρινό στόπερ Σωτηρόπουλο, έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να πάρει ποσοστό στη μεταγραφή του Μανωλά τόσες φάσεις που έχει κόψει για αντιπάλους του Ολυμπιακού. Έχει σκοράρει κιόλας πέρυσι στη Βέροια χατ τρικ.
Πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ πότε έπαιξε εμάς Θεσσαλονικιός διαιτητής τελευταία φορά μακριά μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη και δεν το βρίσκω. Θυμάμαι μία πριν καμιά οκταετία που ο Καλόπουλος μας έπαιξε σε έναν αγώνα με την ΑΕΚ έχοντας αντικαταστήσει νομίζω τον Κουκουλάκη που είχε δηλώσει κώλυμα ή είχε τραυματιστεί.
Στη Τρίπολη ο κόσμος είναι έξω φρενών γιατί θυμούνται τι έκανε ο Σπάθας εκεί σε αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ όταν αυτός συνοδεύεται με τον Σωτηρόπουλο τα τρία λεξοτανίλ πριν από τον αγώνα αποτελούν σωτήρια κίνηση.
Το πράγμα δένει από παντού και σίγουρα είμαστε υποψιασμένοι για το τι θα δούμε μέσα στο ΣΚ. Είναι άλλωστε κρίσιμο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και δεν πρέπει να χάσει βαθμούς. Πρέπει όταν θα παίξει με τον ΠΑΟΚ να είναι ή μαζί του ή μπροστά του.
Από την άλλη το αστείο είναι πως εμείς δεν πιστεύουμε στη κατάκτηση του πρωταθλήματος και για αγωνιστικούς και για εξωαγωνιστικούς λόγους. Και πραγματικά απορώ γιατί συνεχίζεται αυτή η κωμωδία.


Διάβασε περισσότερα στο: Είμαστε πλέον υποψιασμένοι | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: