Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ο εξωτερικός κόσμος


 Ο εξωτερικός κόσμος είναι η υλοποίηση της ψυχολογίας σου....Εσύ έδωσες την συγκατάθεση σε κάθε σου πρόβλημα, σε κάθε δυσκολία της ζωής σου....

Μία μέρα όταν θα γνωρίσεις τον εαυτό σου, θα καταλάβεις γιατί ο κόσμος έτσι είναι όπως είναι...

Η μεγαλύτερη αυταπάτη του ανθρώπου είναι ότι μπορεί να αλλάξει τις εξωτερικές συνθήκες, ότι μπορεί να τροποποιήσει τον κόσμο. Εμεις μόνο τους εαυτούς μας μπορούμε να αλλάξουμε, να επέμβουμε στις διαθέσεις μας, να τροποποιήσουμε τις αντιδράσεις μας, να μην εκφράσουμε τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθουμε.
Το σύμπαν είναι τέλειο έτσι ακριβώς όπως είναι. Το μόνο που πρέπει να αλλαξει είσαι εσύ.

 Μόνο φαινομενικά ο άνθρωπος εύχεται το καλό του, την ευημερία, την υγεία. Εάν μπορούσε να παρατηρήσει και να γνωρίσει τον εαυτό του θα άκουγε μέσα του, αντιθέτως, τη συνεχή απαγγελία μιας αρνητικής ωδής, σαν μια προσευχή της συμφοράς  γεμάτη ανησυχίες και άρρωστες εικόνες, την αναμονή τρομερών γεγονότων, πιθανών και απίθανων.
Αν παρατηρήσουμε με προσοχή, πολλά γεγονότα της ζωής μας επαναλαμβάνονται και θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε τη φύση τους με μεγαλύτερη σαφήνεια αν διακρίναμε την αντιστοιχία τους με συγκεκριμένες καταστάσεις της διάθεσής μας.(ίδιες  σκέψεις, με αγωνία,  φόβο, ανησυχία).
Στην  πραγματικότητα δεν υπάρχουν παρά μόνο στην δική μας σκέψη και είναι ένα λάθος που συνεχώς απαναλαμβάνουμε.
Ενοχοποίησε τον εαυτό σου για όλα, ανέλαβε την ευθύνη όλων αυτώνπου σου συμβαίνουν. Το μυστικό των μυστικών είναι το Mea culpa, η συγχώρηση που πρέπει να ζητήσουμε από τον εαυτό μας....
Στη ζωή, οι ψυχικές μας καταστάσεις μπορούν να μας οδηγήσουν στην ήττα ή να μας στέψουν νικητές, να μας κάνουν φτωχούς ή πλούσιους, να μας αρρωστήσουν ή να μας θεραπεύσουν. 
Η μελέτη του εαυτού μας, η αυτοπαρατήρηση είναι το εργαλείο για να τις γνωρίσουμε.  
Η αυτοπαρατήρηση και μόνο, μας χαρίζει μεγαλύτερη επίγνωση, μεγαλύτερη ευφυϊα.
Η ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΡΘΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: